

סופריטו – תבשיל עוף ותפוחי אדמה של חיים כהן
מתכון שהוא שיר הלל לפשטות מאת חיים כהן. שוקיים של עוף, תפוחי אדמה, מלח ושמן – אבל התוצאה היא משהו שאי אפשר לעמוד בפניו
שווארמה תורכית על שיפוד של חיים כהן
מי לא אוהב שווארמה? גם אם בטעות יש מישהו כזה, השווארמה התורכית של חיים כהן תהפוך אותו למעריץ שרוף לכל החיים
קבב קלאסי של חיים כהן
רוצים לדעת איך להכין קבב כהלכתו, עם כל הטיפים והסודות? אין מישהו טוב ללמוד ממנו מאשר חיים כהן, שאצלו כל קבב הוא יצירת מופת
ההמבורגר המושלם על פי חיים כהן
חיים כהן אחראי להמבורגר המפורסם של מסעדת דיקסי, ואין מתאים ממנו כדי להסביר איך מכינים את הקציצה האהובה כמו שצריך, עם טיפים חשובים
עוף בתנור עם תפוחי אדמה של חיים כהן
אחד המתכונים הכי בסיסיים, שכמעט כל בשלן מתחיל יודע להכין בעיניים עצומות, אבל כאן מקבל את הטאץ' השפי של חיים כהן
תבשיל במיה ברוטב עגבניות
שלושה מרכיבים בלבד, אבל תסמכו על חיים כהן שמהשלושה האלה יוצא לכם תבשיל מהאגדות, שכל חובב במיה חייב לעצמו
סלט תפוחי אדמה וביצים של חיים כהן
חיים כהן ידוע בסלט תפוחי האדמה הבסיסי שלו, שאותו הוא מכין עם שמן צמחי רגיל, ממש כמו שנהגה אימו. כאן הוא מעשיר את הסלט בביצים, בצל סגול ועוד כמה הפתעות
מתכון לסלט תפוחי אדמה בסיסי בנוסח חיים כהן
כאמור, חיים כהן מביא באחד מספריו מתכון לסלט תפוחי אדמה פשוט מאוד, שאותו הוא מתבל בשמן צמחי, בניגוד לשמן זית. המנה הזאת מבוססת על אותו מתכון
סלט תפוחי אדמה א-לה חיים כהן באתר הכל טעים
פריקי ירקות של חיים כהן
חיטה מעושנת, הידועה גם כפריקי, היא לא רכיב נפוץ במטבחים של רובנו, אבל הגיע הזמן שנלמד מחיים כהן איזה דברים נפלאים אפשר לעשות איתה. יחד עם המתכון הזה תמצאו בעמוד עוד כמה מתכוני פריקי של כהן
סלט עגבניות חריף של חיים כהן
עגבניות אהובות במיוחד על חיים כהן, ולא פלא שסלט העגבניות החריף שלו הוא אחד המתכונים הפופולריים ביותר שלו
פסטה ברוטב עגבניות
הקלאסיקה של הקלאסיקות, קודש הקודשים. ככל שמוסיפים, כך גורעים. פסטה מושלמת ברוטב עגבניות מלכותי של חיים כהן
לזניה מגולגלת של חיים כהן
בשפת המקור – איטלקית כמובן – קוראים למעדן הזה רוטלו. למעשה מדובר בלזניה נטולת בשר אך עמוסה ברוטב בשמל שאי אפשר להפסיק לאכול
מאפה מקרוני ופטריות
מתכון משותף של חיים כהן וחברו הוותיק אלי לנדאו ז"ל. מאפה מפתה על בסיס רוטב בשמל שהוא האוכל המנחם בהתגלמותו
מקרוני ברוטב עגבניות וטונה
הייתם מאמינים שאפשר להכין פסטה נהדרת שמתבססת על טונה מקופסת שימורים? המקרוני הזה של חיים כהן הוא ההוכחה. ללקק את האצבעות
חיים כהן נולד בתל אביב, למשפחה יוצאת כורדיסטן; עוד בגיל 17 החל לעבוד במסעדת "תל אביב הקטנה" ולאחר מכן עבד במסעדת "הקיוסק", אצל שאול אברון בנווה צדק.
חיים כהן למד בישול בצרפת, והתמחה אצל השף רוז'ה ורז'ה, בעל מסעדת 3 כוכבי מישלן. ב-1985 פתח ביחד עם אירית שנקר את מסעדת "קרן" בתל אביב, בתחילה באבן גבירול ולאחר מכן במבנה היסטורי במושבה האמריקאית ביפו.
ב-1999 החל להגיש את תוכנית הבישול "שום, פלפל ושמן זית". בבעלותו המסעדות "דיקסי", "פילדלפיה" ו"יפו-תל אביב".